Sayfalar

Gaziantep Botanik Park






Merhaba, düşündüm de bir yerleri tanıtacaksam en iyi bildiğim yerlerden başlamak en iyisi. Bugün size memleketim olan Gaziantep'in görülmesi gereken yerlerinden biri olan Botanik Park'tan bahsedeceğim.


2009 yılında 20 dönümlük alan üzerine kurulmuş olan parkta, birbirinden farklı temalarla oluşturulmuş 10 ayrı bahçe bulunuyor. Su bitkileri bahçesi, Japon bahçesi, Zen bahçesi, Osmanlı bahçesi, Tıbbi ve Endemik Bitkiler bahçesi gibi. Benim en çok sevdiğim ise Gül bahçesi...



 Bu güzel gül bahçesinde  gezebilir, küçük havuzun etrafındaki güllerle sarmalanmış banklarda oturup dinlenebilirsiniz. Bunları yapmak için en güzel mevsim ilkbahar bence, bu mevsimde güller ve papatyalar harika oluyor.






Gül bahçesinin ve papatyaların tadını çıkardıktan sonra, çok güzel nilüferlerin yetiştirildiği su bitkileri bahçesini gezebilirsiniz. 


 Nilüferler yazın açtığı için bu fotoğrafta sadece yaprakları görünüyor, fakat pembe, beyaz çiçekleri açtığında çok daha güzeller.


 Botanik park, Gaziantep'te Kavaklık adı verilen ormanın ve şehir boyunca devam eden 100. Yıl Atatürk Parkının kesiştiği yerde kurulmuş olduğundan baktığınız her yerde çiçekler, ağaçlar göreceksiniz.


Gaziantep Botanik Park, barındırdığı 750 farklı bitki türü ve 30.000 den fazla bitkiyle bölgenin en büyük botanik bahçesi.



Farklı türdeki çiçek bahçelerine açılan bu kapılar ve parkın tamamı, Gaziantep'te yeni evlenen çiftlerin düğün fotoğraflarını çektirdikleri mekanlar arasında.



Nesli tükenmekte olan bir çok bitkiyi görebileceğiniz bu parkta, ilgili branşlarda eğitim gören üniversite öğrencilerine de araştırma imkanı sunuluyor. Öğrenci olmanıza gerek yok aslında, merak ettiğiniz her şeyi her bir bitki için ayrı ayrı oluşturulmuş Türkçe ve Latince etiketleri okuyarak, ve ya  park içine yerleştirilmiş olan makinelerden ses kayıtlarını dinleyerek öğrenebilirsiniz.



Eğer Gaziantep'e yolunuz düşerse bu parka kesinlikle uğramanızı tavsiye ederim. Park şehir merkezinde olduğundan ulaşım açısından sorun yaşamayacak ve buraya bir saat ayırdığınıza pişman olmayacaksınız...

2 yorum:

  1. gerçekten çok hoş bir yermiş. eğer yolum düşerse gideceğim yerler arasına ekledim paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  2. Evet hoşunuza gideceğine eminim, ben teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil